Uw kleine huisdierenpraktijk steeds ter beschikking!!

   Tel 059/ 27 36 23 of 0472/960 600

    Er zijn geen consultaties meer, enkel nog afspraken!

    Afspraken: zijn mogelijk gedurende de ganse dag

                     en ook op zaterdagvoormiddag

     Medicaties kunnen enkel afgehaald worden op afspraak. Een klopje op de deur volstaat!

        Buiten de diensturen mag je me altijd opbellen, indien beschikbaar sta ik 

                      altijd voor je klaar!! Graag voordien telefonisch te verwittigen!

 

   

 

Enkele maatregelen ivm Corona:

- Graag bij het binnenkomen de handen ontsmetten en indien gewenst kan je een mondmaskertje opzetten.

- Enkel dringende gevallen worden aangepakt.

- We werken enkel op afspraak. Ook medicatie kan op afspraak afgehaald worden. Hamstergedrag wordt echter niet toegelaten en is nergens voor nodig!

- Graag slechts 1 persoon ter begeleiding van de patiënt!

- Hou het veilig!!

 

Laatste nieuws uit de praktijk!

22 juni 2019: Het 2de jaar osteopathie is afgewerkt!!🙂 Het betreft een 3-jarige opleiding, waarvan enkel het laatste jaar nog dient gevolgd te worden. Sedert 2019 wordt deze opleiding erkend door de orde der dierenartsen en kunnen EBP (erkende bijscholingspunten) worden bekomen. ICREO is het enige opleidingsinstituut die deze erkenning kan voorleggen.

Osteopathie is een alternatieve geneeswijze, waarbij gebruik gemaakt van manuele technieken om een bewegingsverlies van een weefsel te herstellen. Een blokkade thv de wervelkolom gaat niet enkel een impact hebben op de mobiliteit van het lichaam, maar gaat tevens ook de werking van een orgaan negatief beïnvloeden. Vandaar het belang van een soepele wervelkolom! Osteopathie stimuleert de zelfgenezende krachten van het lichaam door bewegingsverliezen van alle structuren te behandelen. Het komt vnl neer op het uitbalanceren van het ortho- en parasympathische zenuwstelsel.

 

 

Nieuw!!!

Vanaf heden kunnen PROGESTERON en T4-bepaling in de praktijk worden uitgevoerd!! Progesteron bepaling is belangrijk om bij loopse teven het juiste tijdstip van ovulatie vast te stellen en zo het meest kans op een goede bevruchting te bekomen. Belangrijk is ook dat zo een vrij correcte bevallingsdatum kan worden uitgerekend

Nieuwe wetgeving Katten

We krijgen in de praktijk heel veel vragen over hoe het nu zit met de nieuwe wetgeving omtrent het identificeren, registreren en steriliseren/castreren van katten. Daarom hebben we een duidelijk overzicht gemaakt op de pagina 'Wetgeving Katten'.